Voor wie

Doelgroep:
Ouderen, Volwassenen en Adolescenten

Klachten
Depressie, angsten, schaamte, onzekerheid, werkproblemen, relatie problemen, studieproblemen, worsteling met volwassen worden, andere levensfaseproblematiek/rolverandering, identiteitsproblemen, persoonlijkheidsproblemen, of een combinatie van bovenstaande.

Een van de dingen waar ik me in mijn therapie met u mee zal bezighouden zijn de verbanden die tussen de klachten en de onderliggende patronen liggen. We zullen samen naar die patronen kijken, daarbij is een beetje nieuwsgierigheid naar uzelf wel handig, daar kan ik u ook bij helpen natuurlijk.

Soms lukt het heel gemakkelijk om te werken of studeren maar is het moeilijker een passende relatie te vinden; soms lukken beide aspecten wel maar lopen de spanningen van binnen toch hoog op met somberheid, passiviteit of angst toch gevolg. Voor anderen kunnen sociale situaties angstig zijn. Het leven kan ook heel soepel verlopen tot zich een ogenschijnlijk kleine of grote wijziging voordoet, waarna het moeilijker blijkt dan gedacht/gehoopt om de draad weer op te pakken. Dit is slechts een kleine opsomming van klachtenpatronen. Hoe het ook bij u werkt of waar u mee worstelt, we zullen samen kijken naar wat er van binnen gebeurt en hoe de verschillende aspecten zich tot elkaar verhouden en of we daar een patroon in kunnen vinden. Dat is vaak al heel prettig en soms afdoende, maar sommige patronen zijn er ook om doorbroken te worden.

Vaak komen mensen bij mijn praktijk in behandeling als ze verschillende dingen al geprobeerd hebben; na klachtgerichte interventies en/of andere kortdurende zorg. Regelmatig is een dergelijke behandeling effectief maar bij sommigen is er meer nodig en is een langdurige behandeling een route om de onderliggende dynamiek boven tafel te krijgen. U mag zich uiteraard ook aanmelden als u nog niet eerder andere pogingen heeft ondernomen.

Werkwijze
Systeemtherapie (gezinnen/partnerrelaties) & Psychoanalytische psychotherapie: lang- en kortdurend gericht op o.a. onderliggende dynamieken (conflictpathologie/ontwikkelingspathologie) die bij klachten kunnen horen en het bevorderen van het mentaliseren en de affectregulatie.

Vormen
Affectfobie Therapie, Transference Focused Psychotherapy (TFP), Mentalisation based Treatment (MBT) & Systeemtherapie of klassieke open leggende of steunende psychodynamische therapie. Klik hier voor meer informatie.

Individueel, met partner/ het systeem/ het gezin.

Waarbij de keuze voor werkwijze gebaseerd is op de gedachte: “kort als t kan, lang als t moet”.